yıllardır önce sanal
sonra reelde süren arkadaşlıklarımız
ortak zevklerimizin mutfak yemek olmasının yanında
bizi başka paylaşımlarda da birleştirince
bir ömür süren dostluklara dönüştü
ve bu dostluklar birbirine
zincirleme olarak arttıkça
zincirleme olarak arttıkça
çoğaldık
yüreği güzel insanlara katıldık
işte bu güzel yüreklerden biri ile
İGLO ürünleri ile muhteşem lezzetlerde buluşmak üzere
davet alınca o kadar çok mutlu oldum ki kabul ederek bir masal gecesi yaşadım
IGLO ile tanışmam benim bezelye sevdamla başladı
bezelye
ve önceden hazıraldığım kuşbaşı etlerle kısa sürede hazırlayabildiğim kısa zamanlar için güveçte orman kebabı her zaman kurtarıcımdı
fakat İGLO balığa gelince
tazecik balıklar dururken
dondurulmuş balık olayı bana uzak
çok uzaktı
ta ki o muhteşem kadından
somon hikayesini dinleyene kadar
" İGLO Açık Deniz Somonu açık deniz yaşar ve çok doğaldır
kesinlikle renklendirilmemiştir rengini denizde beslendiği karidesten aldığı için gerçek rengi olan pembe rengindedir
yakalandıktan dokuz saat içinde sofraya gelmek üzere hazırlanan
bu balıkların omega 3 kaynağını organik şekilde bünyesinde barındırdığını "
öğrenince
dondurulmuş balığa bakışım da değişti
muhteşem bir atölyede
İGLO ürünleri ile yemek yapmak
ve gülen güzel yüzü ile şefimiz
Özden hanımın desteği ile
önce karidesli çorba hazırlığına giriştik
İGLO GURME KARİDESLİ ACI TATLI ÇORBASI
4 Kişilik
malzemeler
200 gr İglo Gurme Karides
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
60 gr krema
1 adet limon
2 yemek kaşığı toz şeker
8-10 dal maydanoz
tuz karabiber pul biber
karidesleri ayıklayalım
kuyruktan birleşik kalacak şekilde ikiye bölelim
soğanı ve sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın
bir tencerede tereyağını eritip
doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim
karidesleri ekleyip soteleyelim
daha sonra unu ilave edip ve kavuralım
çorbanın suyunu ilave edelim
ve kaynamaya bırakalım
limon ve şekeri bir kapta çırpıp
çorbaya ilave edielim
tuz karabiber
ve pul biber ile tatlandıralım
en son kremayı ilave edip
bir taşım kaynatalım
ocaktan alıp
kıyılmış maydanoz serpip servis yapalım
çorbamız hazır duruma gelince

neşeli bir sohbet eşliğinde humus hazırlığına giriştik
humus
o antakya
iskenderun
adana 'nın muhteşem lezzeti
İGLO bezelye ile rengi
tadı
görselliği ile daha da güzel oldu
İGLO BEZELYELİ HUMUS
4 Kişilik
malzemeler
2,5 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 su bardağı İglo Bezelye (haşlanmış)
3 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
1/2 çay bardağı ılık su
5 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
tüm malzemeleri blendıra alın
ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım
servis tabağına alıp
tereyağını eritip kızdırıp
içerisine kırmızı toz biber ekleyip
humusun üzerinde gezdirelim

ve yine farklı bir lezzet
taze fasulyelı pilav
rahmetli anneannem bazen çorbalara
bazen de pilavın içine doğrardı
küçük bahçesinin körpe taze fasulyelerini
yeni koparılmanın o muhteşem lezzeti ile
ayrı bit tad katardı yaptığı yemeklere
o gece fasulyelere dokunduğumda
o an
o kokuyu hissettim yeniden
bazen bir dokunuş
bir koku
alıp götürüyor yüreği o çocukluğa
ya da o an 'lara
ve ben bu duyguyu
bahçeden toplanır toplanmaz hazırlandığını
tazeliğin
öncelikli ilkeleri
olduğunu öğrendiğim
İGLO fasulyelerle yaşadım
4 Kişilik
malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 kase İGLO taze fasulye
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı su
tuz
pirinci yıkayın ve süzelim
tereyağı ve sıvı yağı
pilav tenceresine ekleyielim
ve kızdıralım
İGLO taze fasulyeleri
pilav tenceresine soteleyelim
sotelediğiniz fasulyelere
pirinçleri ekleyin ve pirinçleri kavuralım
şekeri suyu ekleyelim
tuz ile
tatlandırıp
kısık ateşte
pilav suyunu çekene kadar pişirelim
daha sonra
havlu kağıt kapattığımız tenceremizde
10 dakika kadar demlenmeye bırakalım
pilavımız demlenmeye bıraktıktan sonra

sofralarımızın klasiklerinden
karnı yarık hazırlığına başladık
karnı yarık hazırlığına başladık
mutfağın
sohbetin
ve güzel yüreklerin enerjisi
yemeklerede yansıyor
her bir ayrı lezzetde yemekler yapıyorduk
karnıyarık alışılmısın dışında kıymayla
değil balık eti ile yapılacaktı
şefimiz bize
İGLO mezgitlerle tarife başlarken
İGLO mezgitlerle tarife başlarken
bir yandan patlıcanlarımızı hazırladık
balıkla patlıcanın muhteşem buluşması
ve lezzeti ile nefis bir karnıyarık çıktı
İGLO ALASKA
MEZGİTLİ KARNIYARIK
4 Kişilik
malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet soğan
5 diş sarımsak
1 paket İGLO alaska mezgitli
1/4 demek maydanoz
1 adet domates
1 adet kesme şeker
tuz
karabiber
sıvıyağ
patlıcanları alacalı soyalım
ve tuzlu suda 15 dakika bekletelim
soğan ve sarımsağı jülyen dograyalım
İGLO Alaska Mezgiti
küpler halinde doğrayalım
tavada sıvıyağı ısıtalım
sırasıyla soğan
sarımsak
ve mezgiti tavaya ekleyelim kavuralım
kabukları soyulmuş jülyen doğranmış domates ve şekeri ekleyelim
kavurmaya devam edelim

tuz
ve karabiber ile tatlandıralım
patlıcanları tuzlu sudan çıkarııp
kurulayalım
patlıcanın bir tarafını boylamasına keselim
tavaya sıvıyağı ekleyip ve kızdıralım
patlıcanları kızartalım
maydanozları ince ince doğrayıp ve mezgitli harç ile karıştıralım
kızartılan patlıcanların içini
mezgitli harç ile dolduralım
180 derece fırında 15 dakika fırınlayalım
servis yapalım
vazgeçilmeyen lezzetlerden biri olacak bizim için
ve
bizi muhteşem lezzetlerle tanıştıran
İGLO ' ya
EKS mutfak akdemisine
sevgili Tijen hanıma teşekkür ederek
sevgi ile diyorum
Soylediklerinizin hangi birine tesekkur edecegimi bilemedim:)
YanıtlaSilBenim icinde cok kiymetli dakikalardi...
Sizinle tanismis olmaktan dolayi cok mutluyum;)
iyi ki geldiniz yureginize saglik...
Guzel sozleriniz icinde cok tesekkur ederim:)
Yine bol lezzetli ve bol sohbetli gunlerde gorusebilmek dilegiyle
Kucak dolusu sevgiler:)
teşekkür ederim tijen hanım
Silo güzel paylaşımlarınız
ve sohbetiniz için
hep görüşebilme dileği ie
sevgi ile ...