14 Aralık 2012 Cuma

İGLO ile pratik lezzetler


yıllardır önce sanal 

sonra reelde süren arkadaşlıklarımız
ortak zevklerimizin  mutfak yemek olmasının yanında
bizi başka paylaşımlarda da birleştirince
bir ömür süren dostluklara dönüştü
ve bu dostluklar birbirine 
zincirleme olarak arttıkça
çoğaldık 
yüreği güzel insanlara katıldık  

işte bu güzel yüreklerden biri ile  
sevgili Tijen hanımdan 

EKS mutfak akademisinde 

İGLO ürünleri ile muhteşem lezzetlerde buluşmak üzere 
davet alınca o kadar çok mutlu oldum ki kabul ederek bir masal gecesi yaşadım 


IGLO  ile tanışmam benim bezelye sevdamla başladı 


bezelye 

ve önceden hazıraldığım kuşbaşı etlerle kısa sürede hazırlayabildiğim kısa zamanlar için güveçte orman kebabı her zaman kurtarıcımdı 

fakat İGLO balığa gelince 
tazecik balıklar dururken


dondurulmuş balık olayı bana uzak 
çok uzaktı 

ta ki o muhteşem kadından 
somon hikayesini dinleyene kadar 

" İGLO Açık Deniz Somonu açık deniz yaşar ve çok doğaldır 

kesinlikle renklendirilmemiştir rengini denizde beslendiği karidesten aldığı için gerçek rengi olan pembe rengindedir 
yakalandıktan dokuz saat içinde sofraya gelmek üzere hazırlanan 
bu balıkların omega 3 kaynağını organik şekilde bünyesinde barındırdığını "

öğrenince  

dondurulmuş balığa bakışım da değişti 

muhteşem bir atölyede 

İGLO ürünleri ile yemek yapmak 

ve gülen güzel yüzü ile şefimiz 

Özden hanımın desteği ile 


önce karidesli çorba hazırlığına giriştik 

    
  İGLO GURME KARİDESLİ ACI TATLI ÇORBASI


4 Kişilik

malzemeler

200 gr İglo Gurme Karides

1 adet soğan
 
2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

60 gr krema
 
1 adet limon

2 yemek kaşığı toz şeker

8-10 dal maydanoz

tuz karabiber pul biber



karidesleri ayıklayalım

kuyruktan birleşik kalacak şekilde 
ikiye bölelim

soğanı ve sarımsağı 
küçük küpler halinde doğrayın

bir tencerede tereyağını eritip 


doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim 

karidesleri ekleyip soteleyelim
 

daha sonra unu ilave edip ve kavuralım

çorbanın suyunu ilave edelim


ve kaynamaya bırakalım
 

limon ve şekeri bir kapta çırpıp 


çorbaya ilave edielim

tuz karabiber 


ve pul biber ile tatlandıralım  

en son kremayı ilave edip 


bir taşım kaynatalım

ocaktan alıp 


kıyılmış maydanoz serpip  servis yapalım

çorbamız hazır duruma gelince



neşeli bir sohbet eşliğinde 
humus hazırlığına giriştik

humus

o antakya

iskenderun 

adana 'nın muhteşem lezzeti

İGLO bezelye ile rengi 


tadı 

görselliği ile daha da güzel oldu
                
                                                                          
                       
             İGLO BEZELYELİ HUMUS


4 Kişilik



malzemeler



2,5 su bardağı nohut (haşlanmış)

1 su bardağı İglo Bezelye (haşlanmış)

3 yemek kaşığı tahin

2 diş sarımsak


1 adet limon suyu

1/2 çay bardağı ılık su

5 yemek kaşığı zeytinyağ
  
tuz



üzeri için



1 yemek kaşığı tereyağ 

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber




tüm malzemeleri blendıra alın 

ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım

servis tabağına alıp

tereyağını eritip kızdırıp


içerisine kırmızı toz biber ekleyip 


humusun üzerinde gezdirelim 

ve yine farklı bir lezzet 

taze fasulyelı pilav

rahmetli anneannem bazen çorbalara 


bazen de pilavın içine doğrardı


küçük bahçesinin körpe taze fasulyelerini

yeni koparılmanın o muhteşem lezzeti ile 

ayrı bit tad katardı yaptığı yemeklere


o gece fasulyelere dokunduğumda 

o an

o kokuyu hissettim yeniden
 

bazen bir dokunuş

bir  koku

alıp götürüyor yüreği o çocukluğa

ya da o an 'lara

ve ben bu duyguyu


bahçeden toplanır toplanmaz hazırlandığını

tazeliğin 


öncelikli ilkeleri 

olduğunu öğrendiğim 

İGLO fasulyelerle yaşadım



                                                                                   İGLO TAZE FASULYELİ PİLAV



4 Kişilik



malzemeler



2 su bardağı pirinç

1 kase İGLO taze fasulye

2 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı şeker
 
3 su bardağı su

tuz




pirinci yıkayın ve süzelim

tereyağı ve sıvı yağı 


pilav tenceresine ekleyielim
 
ve kızdıralım

İGLO taze fasulyeleri 


pilav tenceresine soteleyelim

sotelediğiniz fasulyelere 


pirinçleri ekleyin ve pirinçleri kavuralım

şekeri suyu ekleyelim
 
tuz ile tatlandırıp

kısık ateşte 


pilav suyunu çekene kadar pişirelim
 

daha sonra 


havlu kağıt kapattığımız tenceremizde 

10 dakika kadar demlenmeye bırakalım

pilavımız demlenmeye bıraktıktan sonra 

 
sofralarımızın klasiklerinden 

karnı yarık hazırlığına başladık


mutfağın

sohbetin


ve güzel yüreklerin enerjisi 


yemeklerede yansıyor 

her bir ayrı lezzetde yemekler yapıyorduk


karnıyarık alışılmısın dışında kıymayla 


değil balık eti ile yapılacaktı
 
şefimiz bize 

İGLO mezgitlerle tarife başlarken

bir yandan patlıcanlarımızı hazırladık

balıkla patlıcanın muhteşem buluşması
 
ve lezzeti ile nefis bir karnıyarık çıktı
 

                   
       İGLO ALASKA MEZGİTLİ KARNIYARIK
  

4 Kişilik


malzemeler


2 adet patlıcan

2 adet soğan

5 diş sarımsak
 
1 paket İGLO  alaska mezgitli

1/4 demek maydanoz

1 adet domates

1 adet kesme şeker
 
tuz 

karabiber  


sıvıyağ



patlıcanları alacalı soyalım 


ve tuzlu suda 15 dakika bekletelim

soğan ve sarımsağı jülyen dograyalım

İGLO Alaska Mezgiti 


küpler halinde doğrayalım

tavada sıvıyağı ısıtalım

sırasıyla soğan

sarımsak 

ve mezgiti tavaya ekleyelim kavuralım

kabukları soyulmuş 
jülyen doğranmış domates ve şekeri ekleyelim

kavurmaya devam edelim





tuz ve karabiber ile tatlandıralım

patlıcanları tuzlu sudan çıkarııp 


kurulayalım 

patlıcanın bir tarafını boylamasına keselim 

tavaya sıvıyağı ekleyip ve kızdıralım

patlıcanları kızartalım

maydanozları ince ince doğrayıp ve mezgitli harç ile karıştıralım

kızartılan patlıcanların içini 


mezgitli harç ile dolduralım 

180 derece fırında 15 dakika fırınlayalım

servis yapalım
 
vazgeçilmeyen lezzetlerden biri olacak bizim için

ve 

bizi muhteşem lezzetlerle tanıştıran 


İGLO ' ya 

EKS mutfak akdemisine

sevgili Tijen hanıma teşekkür ederek 

sevgi ile diyorum 

2 yorum:

  1. Soylediklerinizin hangi birine tesekkur edecegimi bilemedim:)
    Benim icinde cok kiymetli dakikalardi...
    Sizinle tanismis olmaktan dolayi cok mutluyum;)
    iyi ki geldiniz yureginize saglik...
    Guzel sozleriniz icinde cok tesekkur ederim:)
    Yine bol lezzetli ve bol sohbetli gunlerde gorusebilmek dilegiyle
    Kucak dolusu sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim tijen hanım
      o güzel paylaşımlarınız
      ve sohbetiniz için
      hep görüşebilme dileği ie

      sevgi ile ...

      Sil