GÜL REÇELİ
kokusu ve aroması ile başlı başına muhteşem bir lezzet olan gül reçeli
her bahar mutfağımda koksun isterim
bu bahar güzel bir dostumun mutfağında yaptık reçelimizi
biraz deniz
biraz gül kokan bahçeden toplanan gül yaprakları ile
osmanlı mutfağı kültüründe özellikle kahvenin yanında ikram edilen gül reçeli
sütlü tatlıların ve kaymağın muhteşem tamamlayıcısı oluyor
özellikle ramazan da yaptığım güllac dilimlerinin üzerin de görselliği ve tadı ile şahane bir lezzet
gül reçeli için
malzemeler
7 8 adet gül yaprağı
4 bardak toz şeker
yarım limon suyu
1 bardak su
reçellik gülleri nazikçe ayıklayıp yıkayalım
2 bardak şeker ve yarım limon suyu ilave ederek ezmeden ovalım
kavanoza koyup bir gece bekletiyoruz
bu şekilde istenildiği kadar serin yerde bekletilebilir bekletildikçe rengi daha güzelleşiyor
pişireceğim zaman 2 bardak daha şeker
ve 1 bardak su katıp
2 bardak şeker ve yarım limon suyu ilave ederek ezmeden ovalım
kavanoza koyup bir gece bekletiyoruz
bu şekilde istenildiği kadar serin yerde bekletilebilir bekletildikçe rengi daha güzelleşiyor
pişireceğim zaman 2 bardak daha şeker
ve 1 bardak su katıp
20-25 dk pişirelim
kıvama gelene kadar
kıvama gelene kadar
kıvamını anlamak için bir kaşık reçel alıp porselen bir tabakta
yada damla usulu ile
soğuk su içine damlatma ile
kontrol edebilirsiniz
şahane gerçek bir reçel tadına ulaşmak
o reçeli kalbi ile dokunarak ateşe koymaktan geçer derler
çiçekleri meyveleri kalbi ile dokunarak muhteşem bir lezzete dönüştüren
deniz
ve ada kokan reçeller için
işi ustasına sevgili evden reçel'e bırakıyorum ben
mutfağım da yayılan o kokuları sevsem de
rafım da hep evden reçele dair gerçek anne eli tadın da o şahane lezzetler olsun istiyorum
hep sevgi ile ...
yada damla usulu ile
soğuk su içine damlatma ile
kontrol edebilirsiniz
şahane gerçek bir reçel tadına ulaşmak
o reçeli kalbi ile dokunarak ateşe koymaktan geçer derler
çiçekleri meyveleri kalbi ile dokunarak muhteşem bir lezzete dönüştüren
deniz
ve ada kokan reçeller için
işi ustasına sevgili evden reçel'e bırakıyorum ben
mutfağım da yayılan o kokuları sevsem de
rafım da hep evden reçele dair gerçek anne eli tadın da o şahane lezzetler olsun istiyorum
hep sevgi ile ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder